Olen saattanut aiemmin mainita, etten lähtökohtaisesti pidä punajuuriruoista.
No, ehkä tämä lause pitää muuttaa. Liekö ajatus jäänyt koulun lindströminpihveistä tai jostain muusta vastaavasta, mutta ajattelin asiaa viime viikolla tehdessäni kahta erilaista punajuuriruokaa, jotka oli mielettömän hyviä, ja tajusin etten koskaan ole itse tehnyt pahaa punajuuriruokaa. Joten, ehkäpä tästä eteenpäin voisi sanoa että yleensä pidän punajuuriruoista. :)
Tämä resepti on sävelletty ja sovellettu lähinnä jääkaapista löytyvien antimien perusteella. Palsternakka taisi tosin tarttua ihan tätä ajatellen kaupasta mukaan muutamia päiviä aikaisemmin.
Punajuurisosekeitto (3-4 annosta)
0,5 litraa kuorittuja punajuuria
0,5 litraa kuorittuja perunoita
2-3 porkkanaa
1 pienehkö palsternakka
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 litra vettä
1 kasvisliemikuutio
jämät jostain tuorejuustosta, itselläni oli n. 120 g yrttituorejuustoa
Mustapippuria
Timjamia
(suolaa)
n. ½ pussia Auramurua
Pilko kasvikset kuutioiksi. Keitä niitä kasvisliemessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Poista lientä n. 2-3 dl maun mukaan ja laita talteen. Soseuta keitto sauvasekoittimella kattilassa, tarvittaessa voit lisätä talteen laitettua vettä jos keitto on liian sakeaa. Lisää tuorejuusto, kuumenna, älä enää keitä. Mausta. Lisää tarjoiluvaiheessa keiton pinnalle auramurua.
Mainittakoon vielä, että lapsuudenkodissani punajuurisosekeitto tarjoiltiin sulatejuustomurusten ja nakkien kanssa. Soijanakinpalaset voisivat olla erinomainen lisä tähän keittoon, harmi vaan että ne olivat pakkasestani loppuneet!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti