Kasvispizzat |
Jauhelihapizzat |
Pikkupizzat (n. 30 kpl) (alkuperäinen pohjan ohje Pirkka)
Pohja:
2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 tl pizzamaustetta tms
1 dl kaurahiutaleita
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyrettä
Kasvistäyte:
1/3 kesäkurpitsa pilkottuna kuutioiksi
3 tuoretta herkkusientä pieneksi pilkottuna
½ sipuli
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1/3 paprika pilkottuna kuutioiksi
Sitruunapippuria
Yrttisuolaa
Yrttimaustetta (tai pizzamaustetta tms)
Ripaus paprikaa
Ripaus juustokuminaa
2-3 tomaattia pilkottuna
(oliiveja pieneksi pilkottuna)
(aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi pilkottuna)
½ pakettia (n. 80-100 g) mozzarellajuustoa
Päälle: juustoraastetta
Jauhelihatäyte:
n. 200g jauhelihaa
½ sipuli
Sitruunapippuria
Yrttisuolaa
Pizzamaustetta
2-3 tomaattia
Päälle: juustoraastetta
Lämmitä vesi +42 -asteiseksi eli kädenlämpöä hieman lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Sekoita veteen öljy, mausteet, kaurahiutaleet ja jauhoseosta vähitellen. Alusta jauhot taikinaan niin, että taikina on tasainen. Anna kohota lämpimässä, ei vetoisessa paikassa liinan alla n. ½ h.
Valmista täytteet.
Sekoita keskenään tomaattimurska ja tomaattipyre.
Kasvistäyte: Kuullota pannulla öljyssä sipuli ja valkosipuli. Lisää pannulle herkkusienet, kesäkurpitsa ja paprika. Kypsennä hetki, ei aivan läpikypsäksi. Mausta. Anna täytteen jäähtyä, lisää joukkoon tomaatit (ja oliivit sekä aurinkokuivatut tomaatit).
Lihatäyte: Ruskista jauheliha ja sipulit. Mausta. Pilko tomaatit.
Kaulitse taikina (alkuperäisen ohjeen mukaan n. 4 mm paksuksi levyksi mutta itse kaulitsin kyllä ohuemmaksi, n. 2 mm paksuksi, makuasia). Laita pohjat pellille riittävin välein ja kohota n. 20 min. Laita päälle tomaattikastiketta ohuelti ja lisää päälle joko liha- tai kasvistäytettä. Kasvistäytteen päälle laitetaan vielä mozzarellaa ja kaikkien pizzojen päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 10-15 minuuttia kunnes juusto on hieman ruskistunut.
Taempana lihatäytteellä, edessä kalatäyte |
Tuulihatut (n. 30 kpl) (Alkuperäinen tuulihattujen ohje Kinuskikissa)
100g voita tai margariinia
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 munaa
Kalatäyte:
100g kylmäsavulohta pieneksi pilkottuna
200g yrttituorejuustoa (esim. Creme Bonjour Yrttitarha)
Lihatäyte:
100g kylmäsavuhärkä -leikkeleitä pieneksi pilkottuna
200g ruohosipulituorejuustoa
Mittaa rasva ja vesi kattilaan. Valitse kattila, jossa voit myös käyttää sähkövatkainta. Kuumenna kiehuvaksi ja odota, kunnes rasva on sulanut. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon kaikki jauhot kerralla. Sekoita puuhaarukalla kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Odota että jäähtyy haaleaksi, lisää sitten kananmunat yksitellen sähkövatkaimella reippaasti vatkaten. Lisää viimeisen kananmunan kanssa leivinjauhe. Nostele pellille kahden lusikan avulla sopivan kokoisia kekosia tai voit myös pursottaa tuulihatut. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia, älä avaa uuninluukkua välissä!
Sekoita täytteiden ainekset. Halkaise jäähtyneet tuulihatut ja täytä. Tarjoile samantien.
Unelmatorttu (ohje alunperin jostain Alkon lehtisestä) (gluteeniton!)
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl Ohrakas-ohratärkkelystä
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl kermaa
1prk (250 g) maitorahkaa
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään Ohrakas, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi ja kääntele varovasti kananmuna-sokeri-vaahdon joukkoon. Levitä leivinpaperin päälle pellille ja paista 6-7 minuuttia 225 asteessa.
Tee täyte levyn paistuessa. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää muut ainekset.
Kumoa kypsä levy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota toinen leivinpaperi (irtoaa helpommin kun annat hetken jäähtyä). Levitä täyte päälle ja kääri rullalle. Tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti