Tämä ohje singahti heti suosikkilistani kärkeen. Kun yrittää ja yrittää tehdä niin joskus sitä onnistuukin. Tällä kertaa kyseessä oli hapanimelä kana. Kyllä se vaati käynnin marketissa ja erinäisen purkin ja putelin ostamisen mutta oli se sen arvoista, tätä teen takuuvarmasti uudelleenkin. Voi nam.
Hapanimelä kana (2 annosta) (alkuperäinen ohje kirjasta Ruokasuosikit: Kiina)
225 g vähärasvaista kananlihaa kuutioina (eli broilerinsuikaleita au naturel)
2,5 rkl kasvi- tai maapähkinäöljyä
1/4 tl valkosipulimurskaa
1/4 tl tuoretta inkivääriä hienoksi pilkottuna
1/2 vihreä paprika karkeasti pilkottuna
1/2 sipuli karkeasti pilkottuna
1/2 porkkana hienoksi viipaloituna
1/2 tl seesamiöljyä
1/2 rkl kevätsipulia hienoksi pilkottuna
MARINADI
1 tl vaaleaa soijakastiketta
1/2 tl riisiviiniä
Ripaus valkopippuria
1/4 tl suolaa
Tilkka seesamiöljyä
KASTIKE
4 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaaleaa soijakastiketta
3 rkl tomaattiketsuppia
Sekoita marinadiainekset kulhossa, lisää joukkoon broileri ja anna marinoitua n. 1/2 h.
Kuumenna kastikeaineksista viinietikka kattilassa, lisää loput kastikeainekset, sekoita kunnes sokeri on liuennut ja siirrä kattila sivuun.
Kuumenna puolet kasviöljystä wok-pannussa ja paista marinoitua kanaa sekoittaen, kunnes se on hieman ruskistunut. Ota pois wokista ja siirrä sivuun. Puhdista wok-pannu. Kuumenna loput kasvi- tai maapähkinäöljystä pannussa, kuullota valkosipuli ja inkivääri tuoksuvaksi. Lisää paprika, sipuli sekä porkkana ja paista pari minuuttia. Lisää kana takaisin wokkiin ja paista 1 minuutti. Lisää lopuksi kastike ja seesamiöljy, sitten kevätsipulit.
Tarjoile keitetyn basmatiriisin tai höyrytetyn riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti