Hiljaiselon aikana olen hankkinut itselleni monitoimikoneen. Kyllästyin tehottomaan sauvasekoittimeeni ja tehottomaan blenderiini. Pitkittyneen harkinnan ja haaveilun jälkeen päädyin edulliseen Boschin MCM5530 -monitoimikoneeseen, joka on Tekniikan maailman testivoittaja 6/2012. Hintaa oli Prismassa 139€. Sitä onkin tullut nyt käytettyä parin viikon aikana lähes päivittäin, ja vaikka kone viekin tilaa, olen äärimmäisen tyytyväinen ostokseeni.
Kiinnostuin koneen hankinnan myötä myös kokeilemaan raakaleivonnaisia. Tämän viikon yllättäjä on sitruunainen raakakakku, ohje Wellberriesin sivuilta. Ihan sairaan hyvää ja raaka-aineetkin ovat yksinkertaisia. Esivalmisteluina ainoastaan cashewpähkinät pitää muistaa laittaa likoamaan hyvissä ajoin, mieluiten edellisenä iltana.
Vinkkinä täytyy vielä sanoa, että jos pohjaan laitettavat taatelit ovat kovin pehmeitä, tulee pohjataikinasta helposti tarttuvaa, silloin sen voi levittää esim. käden ja taikinan väliin laitettavan talouskelmun palasen avulla!
Ekalla kokeilulla tein vain pienen taikinan, vuorasin n. 12 cm halkaisijaltaan olevan pyöreän muovirasian talouskelmulla ja pohjalle palanen leivinpaperia, erinomainen ratkaisu! Kakku on raakaleivonnaisten tyyliin todella tuhtia, joten tällainen pieni kakku riittää hyvin useammallekin hengelle.
Kuvat on vähän hätäisiä ja kiireellä otettuja...
Sitruunainen raaka"juusto"kakku (pieni)
Pohja
1,25 dl pehmeitä taatelinpaloja
0,5 dl mantelijauhoja
1 rkl kookoshiutaleita
ripaus hyvälaatuista suolaa
Täyte
1,75 dl cashewpähkinöitä liotettuna (mielellään yön yli)
0,5 dl kookosöljyä
1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
0,5-1 rkl hunajaa
0,25 tl aitovaniljajauhetta
Valmista ensin pohja. Pilko taatelit. Laita ne blenderiin. Lisää mantelijauho ja kookoshiutaleet sekä hiven suolaa, aja tasaiseksi massaksi. Levitä ja painele n. 12 cm halkaisijaltaan leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Laita pakkaseen täytteen valmistuksen ajaksi.
Valmista täyte. Murskaa valutetut cashewpähkinät blenderissä. Lisää kookosöljy, blendaa sekaisin. Lisää sitruunan kuori, blendaa. Lisää sitruunan mehu, hunaja ja vaniljajauhe, aja tasaiseksi massaksi. Tarkista maku. Levitä pohjan päälle, laita jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi jähmettymään. Koristele esim. sitruunansiivuilla ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti