lauantai 3. elokuuta 2013

Blogin palaaminen tauolta ja lämmin punajuuri-savutofusalaatti

Vaikeiden tietokoneongelmien vuoksi blogi on pakosta ollut tauolla lyhyen alkunsa jälkeen. Nyt on tarkoitus palata tarmokkaasti ja blogattavaakin riittää sillä tauon aikanakin on tullut laitettua ruokaa ja leivottua. Tauon aikana on ruokakulttuurissani tapahtunut muutoksia siinä määrin että olen luopunut lähes kokonaan liha-, lintu-, sekä kalaruoista. En ole kasvissyöjä, mutta kotiin en mitään edellä mainittuja ole ostanut reiluun kolmeen kuukauteen, sen sijaan muiden laittamana kyllä myös lihaa jatkossakin on tarkoitus syödä, ainakin toistaiseksi. Huomattavasta vähennyksestä kuitenkin olen erittäin tyytyväinen ja ruokavalioni on mielestäni monipuolistunut kattavasti. Olen myös kiinnostunut vegaaniruoista ja niitäkin on tullut ajoittain kokeiltua. Kevään ja kesän mittaan olen myös huomannut iloiseksi yllätyksekseni, että rohkeat kokeilut ruoka-aineilla, joille olen aiemmin lapsuudessa ja teini-iässä ollut allerginen, ovat olleet menestyksekkäitä. Ruokavalioon on pystytty lisäämään mm. omena, nektariini, saksanpähkinä ja pekaanipähkinä.

Mutta tässä vegaanibloggaaja Chocochilin sivuilta bongattu lämmin punajuuri-savutofusalaatti joka toimi myös töissä eväänä erinomaisesti. Ja toimii myös kesällä, vaikka alkuperäisohjeessa puhutaan joulusta. Ihan sairaan hyvää!



Lämmin punajuuri-savutofusalaatti (2 annosta)

n. 300 g punajuuria kuorittuina ja kuutioituina
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria, sitruunapippuria
½ pakettia kylmäsavustettua tofua
1 rkl oliiviöljyä
1/4 tl savupaprikajauhetta
50g rucolaa
Vajaa kourallinen saksanpähkinöitä

Levitä kuutioidut punajuuret uunivuokaan tai uunipellille, valuta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista punajuuria 45-60 min 200 asteessa kunnes ne ovat läpikotaisin pehmeitä. Kun punajuuret ovat lähes kypsiä, kuutioi savutofu. Kuumenna paistinpannulla oliiviöljy, lisää savupaprikajauhe ja ruskista jauhetta hetkinen. Lisää kuutioidut tofupalat ja paista, kunnes niissä on kaunis ruskea pinta.

Auringonkukansiemen-persiljapesto
½ ruukullista persiljaa
1/4 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
n. 3/4 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
½ rkl sitruunamehua
Suolaa

Jos paahdat auringonkukansiemenet itse niin tee se kuivalla pannulla melko miedolla lämmöllä. Soseuta kaikki aineet sauvasekoittimella. Lisää suolaa ja öljyä maun mukaan.

Kokoa salaatti ja valuta päälle pestoa. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti