Tätä ruokaa syötiin uutena vuotena pääruoaksi.
Jos tykkään mozzarellasta ja aamiaispannukakuista niin tykkään kyllä myös ihan älyttömästi oikeista risotoista. Niiden teko vie hieman aikaa mutta on kuitenkin melko vaivatonta seurusteluruokaa - useamman kerran kaverit on istuneet mun keittiössä jutustelemassa kun kokkaan, usein olen kokannut risottoa, koska se on varma ja helppo - uppoaa melkein kehen vaan. Nyt sain idean risoton mausteeksi siitä, että eksyin taas luomukauppaan herkullisten tofujen äärelle ja päädyin tällä kertaa ostamaan basilikatofua. Voin kertoa että tämä ruokalaji sai myös kehuja eräältä lihansyöjältä ;)
Alkuperäinen ohje on maku.fi -sivustolta. Basilikatofu oli Taifun-merkkistä, jonka sivuilta ei kyseistä tuotetta kuitenkaan löydy, joten en esittele sitä tässä sen kummemmin.
Kuivan vermutin sijaan voi risotossa käyttää myös kuivaa valkoviiniä, kuivaa kuohuviiniä tai ihan kasvislientä (silloin lisäisin ehkä mukaan hivenen sitruunamehua).
Basilikarisotto (3-4 annosta)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
3 dl arborioriisiä (tai risottoriisiä)
2 dl kuivaa vermuttia
8 dl kasvislientä
Ruukullinen tuoretta basilikaa
3-4 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
50 g parmesanjuustoa raastettuna
Mustapippuria
Lisukkeeksi paketillinen (200g) basilikatofua
Kuumenna kasvisliemi kattilassa tai kasarissa. Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita voissa wok-pannussa. Lisää arborioriisi, kuullota läpikuultavaksi. Lisää vermutti. Kun vermutti on imeytynyt, lisää kauhallinen kerrallaan kasvislientä risoton sekaan, kun edellinen on imeytynyt.
Kun kasvislientä on vähän jäljellä, soseuta keskenään basilikan lehdet ja oliiviöljy. Kun kaikki kasvisliemi on käytetty, lisää basilikaöljy risoton joukkoon. Lisää juusto, suola ja pippuri. Kääntele sekaisin.
Paista tofu kevyesti öljyssä paistinpannulla ja tarjoile risoton kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti