Sunnuntai-illaksi vähän luksusta. Pitkästä aikaa ostin mozzarellaa ja päätin yhdistää sen yhteen lempiruokalajiini risottoon. Tulikin oikein juustoinen risotto. Harmikseni tällä viikolla ostamani basilika ei jaksanut odottaa tätä iltaa, joten tämä maustettiin kuivatulla basilikalla. Suosittelen lämpimästi kuitenkin sitä tuoretta basilikaa tämän ruokalajin kaveriksi. Ohje on allrecipes.com -sivustolta. Valkoviininä tässä reseptissä on El Condor Torrontes Chardonnay, joka osoittautui todella hyväksi valinnaksi (myös ruokajuomana). Muukin sitruunainen valkoviini varmasti sopii tähän. Määrät ovat osin hieman omituisia, sillä ne on muunnettu tilavuusmitasta "cup".
Mozzarellarisotto aurinkokuivatulla tomaatilla (2-3 annosta)
½ sipuli tai 1 salottisipuli
0,8 dl aurinkokuivatun tomaatin palasia (valuta niistä öljy talteen!)
2-3 rkl öljyä aurinkokuivatuista tomaateista
2,3 dl arborioriisiä (tai risottoriisiä)
1,5 dl valkoviiniä
5 dl kasvislientä
n. 100 g mozzarellaa (en suosittele vähärasvaista tähän ruokalajiin)
n. 1 dl parmesanraastetta
0,6 dl silputtua tuoretta basilikaa
Suolaa, mustapippuria
Valuta aurinkokuivatut tomaatit, ota öljy talteen. Jos käytät kokonaisia niin silppua ne tässä vaiheessa.
Silppua sipuli. Lämmitä n. 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä wok-pannulla. Lisää sipulisilppu, kuullota. Lisää risottoriisi, kuullota miedolla lämmöllä kunnes se on läpinäkyvää. Lisää valkoviini, odota kunnes se imeytyy riisiin. Lisää kasvislientä yksi kauhallinen kerrallaan kun edellinen kauhallinen on imeytynyt. Kun kaikki neste on imeytynyt riisiin, lisää juustot, aurinkokuivatut tomaatit ja mustapippuria sekä hiven suolaa ja tuore basilika. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Tarjoile tuoreen basilikan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti