Olen maistanut lukuisia erilaisia raakasuklaita.
En ole pitänyt yhdestäkään.
Kuitenkin ajattelin opetella syömään sitä. Ja toivoin että osaisin itsekin tehdä.
Ihana kälyni antoi minulle joululahjaksi yksinkertaisen raakasuklaan valmistusohjeen - ja tietysti myös raaka-aineet siihen. En luottanut kuitenkaan siihen, että olisin pitänyt siitä ihan sellaisenaan, joten kävin vielä ekokaupasta ostamassa siihen piparminttuöljyä aromiksi.
Siitä tuli ihan sairaan hyvää. Jo toistamiseen kokeiltuna.
Tämänkertainen muotti on ostettu viime joulun jälkeen Ikean joulutorilta, näköjään ainakin nettisivuilta löytyy vielä. Isompia suklaapaloja saa käyttämällä silikonista jääpalamuottia.
Alla on resepti pienennettynä alkuperäisestä koostaan neljäsosaan ja laskettuna grammamäärissä.
Raakasuklaa piparminttuaromilla (n. 10 isompaa tai 20 pienempää konvehtia)
½ dl = n. 40 g kookosöljyä
½ dl = n. 25 g kaakaovoita
1/8-1/4 dl = n. 20 g suomalaista juoksevaa luomuhunajaa
½ dl = n. 20 g raakakaakaojauhetta
Ripaus suolaa
2-4 tippaa piparminttuöljyä
Mittaa kookosöljy ja kaakaovoi metalliseen kulhoon. Sulata vesihauteessa. Varo, ettei pisaraakaan vettä pääse seokseen. Lisää hunaja, sekoita. Siivilöi sekaan raakakaakaojauhe, sekoita. Lopuksi lisää pieni ripaus suolaa ja muutama tippa piparminttuöljyä, sekoita seos huolella. Jaa suklaamuottiin. Laita yöksi jääkaappiin, tai mikäli haluat raakasuklaakonvehdit valmiiksi nopeammin, voit laittaa ne n. puoleksi tunniksi pakkaseen. Säliytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti