Toissapäivänä eli laskiaissunnuntaina leivoin yhden hengen talouteeni hieman laskiaispullia. Lähtökohtaisesti en pidä pullasta, mutta poikkeuksen tekevät täytetyt laskiaispullat ja uunituoreet korvapuustit. Viime aikojen kiistely siitä, kuuluuko laskiaispullaan mantelimassa vai hillo ja kermavaahto on minulle yhdentekevää, en pidä mantelimassasta ja minun lapsuudessani laskiaispullassa oli aina hilloa ja kermavaahtoa.
Pullien ohjeen löysin googlaamalla kotikokin sivuilta. Paistolämpötila oli liian korkea, joten suosittelen paistamaan pullia matalammassa lämpötilassa. Ohje oli muuten oikein hyvä pienen taikinan ohje.
Hyvää laskiaistiistaita!
Laskiaispullat (pullataikinasta 6 isoa tai 8 pientä pullaa)
1 3/4 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
½ dl sokeria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
½ kananmunaa
ripaus suolaa
n. 4½ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
n. 50 g margariinia
voiteluun: ½ kananmunaa
päälle: raesokeria
täytteeksi: 1 prk kuohukermaa
vadelmahilloa
Lämmitä maito 42 asteeseen. Lisää kuivahiiva, sekoita. Lisää sokeri, sekoita kunnes liukenee. Lisää kaneli, kardemumma ja suola. Kun seos on hieman jäähtynyt sekoittaessa, lisää ½ kananmuna. Lisää vehnäjauhot, vaivaa taikinaa hetki. Viimeiseksi lisää sulatettu ja jäähdytetty margariini. Anna taikinan kohota lämpimässä, ei vetoisessa paikassa n. ½ tuntia. Jauhotetulla alustalla leikkaa taikina samankokoisiin osiin ja pyörittele pullat. Kohota vielä n. 10 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200(-225) asteessa 10-15 minuuttia.
Täytä laskiaispullat vadelmahillolla ja vatkatulla kermalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti