lauantai 29. maaliskuuta 2014

Munakoiso-tofupaistos

Käytän ruoanlaitossa paljon tofua, mutta harvemmin tulee ostettua sitä marinoimatonta. Tähän ruokalajiin kuitenkin sitä ostin. Oli erinomainen valinta. Pidän munakoisosta kovasti, mutta sen käsittely on vähän monimutkaista, niin harvemmin tulee laitettua. Ohje on, yllätys yllätys, Chocochilin blogista.


Munakoiso-tofupaistos (4-5 annosta)
1 munakoiso
½ pkt marinoimatonta tofua
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
500 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
Suolaa, pippuria, sokeria
½ tl timjamia
Kourallinen tuoretta basilikaa
Paistamiseen: oliiviöljyä

Leikkaa munakoiso n. 0,5 cm paksuisiksi siivuiksi. Itketä ne, eli levitä kuivien talouspaperien päälle ja ripottele pinnalle suolaa. N. 15 minuutin kuluttua pyyhi talouspaperilla suolat ja irronneet nesteet pois ja käännä munakoisoviipaleet, toista edellä mainittu operaatio.
Leikkaa sipuli puolirenkaiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä kasarin pohjalla, lisää tomaattimurska, tomaattipyre ja mausteet, anna kiehua n. 10 minuuttia pienellä lämmöllä kastikkeeksi. Ota kasari pois liedeltä ja lisää hienonnettu tuore basilika.
Voitele uunivuoka öljyllä. Lisää pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta. Levitä sen pinnalle munakoisoviipaleita ja osa tofumurusista. Lisää taas kerroksittain tomaattikastiketta, munakoisoviipaleita ja tofumurusia, pinnalle viimeiseksi munakoisoviipaleet ja niiden päälle ohut kerros tomaattikastiketta. Paista 200 asteessa n. ½ tuntia ja anna vetäytyä ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti