Viime viikonloppuna sorruin jälleen. Kaappiin on vegaanikokeilujen myötä eksynyt myös Orgranin "No Egg" -valmiste, jota ilmankin kyllä monessa paikassa pärjäisi (siis vain jättämällä kananunan pois). Epätoivon vimmalla olen käynyt kotikaupunkini apteekkeja läpi etsimässä pektiiniä, jotta voisin kokeilla paketin kyljessä olevaa ohjetta kananmunattomista marengeista, mutta toistaiseksi edes Yliopiston apteekki ei ole tuottanut tuloksia etsinnän suhteen.
No mutta, vegaanipannukakkukokeilu johti erinomaiseen tulokseen. Olen aiemmin kokeillut amerikkalaisia pannukakkuja kauramaidolla, nyt päätin kokeilla niitä soijamaidolla. Innoittajana reseptiin toimi Chocochilin versio, mutta muokkasin siitä tapani mukaan vähän vähemmän vehnäjauhoisen tapauksen.
Täytyy myös mainostaa ihanaa Ikean karviaishilloa, johon olen aivan rakastunut. Seuraavan kerran Ikeassa käydessä täytyy ottaa vielä useampi purkki mukaan. (Jos kyseistä tuotetta enää on, ainakaan suomenkielisiltä nettisivuilta ei enää löydy!)
Muista ihanista kuvateksteissä mainituista jutuista on tarkoitus bloggailla myöhemmin! Pakko vielä mainita että myös soijamaito vaahtoaa ja sopii erinomaisesti kahvin kanssa!
Vegaanipannukakut itsetehdyllä kirsikkahillolla |
Amerikkalaiset pannukakut, taustalla itsetehtyä jääteetä, soijalattea ja kirsikkahilloa sekä tietenkin Ikean karviaishilloa ja vaahterasiirappia |
Jääteetä, amerikkalaisia pannukakkuja ja kirsikkahilloa |
Amerikkalaiset pannukakut (vegaaniversio) (n. 12 kpl pieniä lettusia)
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
½ dl kaurahiutaleita
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 tl No Egg -valmistetta
3,25 dl soijamaitoa
1 rkl rypsiöljyä
Sekoita kuivat aineet. Lisää soijamaito ja rypsiöljy, sekoita tasaiseksi. Paista öljyssä pannulla pieniksi pannukakuiksi tai vaihtoehtoisesti ohukaispannulla. Tarjoa hillon ja/tai vaahterasiirapin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti