torstai 26. syyskuuta 2013

Paistettu riisi munien ja herneiden kera

Olin illalla menossa sovitusti ulos syömään, mutta päiväksi piti keksiä jotain kevyempää. Ja taas teki mieli aasialaista ruokaa. Eikun kirjat esiin ja tutkimaan. Seuraava ruoka toimisi isommalla aterialla oikeastaan lihan tai kanan lisukkeena, mutta itsekseenkin se toimii kevyenä ateriana.



Paistettu riisi munien ja herneiden kera (kirjasta Kiina) (2 annosta)

Oliiviöljyä paistamiseen
75g pitkäjyväistä riisiä
n. 2 dl vettä (tai riisipakkauksen ohjeen mukaisesti)
2 kananmunaa
2 kevätsipulia (tai nippu kevätsipulin varsia) silputtuna
n. 70 g herneitä keitettynä (tai pakasteherneitä mikrossa sulatettuna 2 min täydellä teholla)
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
Koristeeksi: hyppysellinen kevätsipulisilppua

Keitä riisiä pakkauksen ohjeen mukaisesti, älä kuitenkaan ihan kypsäksi. (Itse keitin n. 15 min kun pakkauksessa luki 25 min.) Kaada riisit siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta huolella.

Paista kananmunat pannulla pienessä määrässä oliiviöljyä, kääntele koko ajan. Älä anna ruskistua, odota vain että hyytyy. Nosta pannu kuumalta liedeltä.

Kuumenna öljyä wok-pannussa. Lisää kevätsipulisilppu, herneet ja valkosipuli. Kuullota 1-2 min. Lisää riisi, kananmunat ja soijakastike. Ruskista pari minuuttia. Tarjoile. Koristele kevätsipulisilpulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti