sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Grillatut kasvisvartaat ja herkkusienet

Kavereiden tapaamisessa viikonloppuna tuli grillattua todennäköisesti viimeistä kertaa tänä kesänä. Päätin tällä kertaa pysytellä kasvisruoassa, vaikken edelleenkään ole sataprosenttinen kasvissyöjä.

Vaivannäkö palkittiin ja tuloksena oli sairaan hyviä kasvisvartaita joita maustoi itse kotona etukäteen tehty marinadi, jonka muokkasin tästä ohjeesta. Oli muuten paljon helpompaa tehdä marinadi itse kuin ostaa iso pullo marinadia kaupasta joka sitten jää jääkaapin perukoille käyttämättömänä.
Lisäksi tein Aura-juustolla täytettyjä herkkusieniä (tämä osuus ei tietenkään ole vegaani), jotka lihan ystävä voi halutessaan vielä kääräistä pekoniin. Vianan Real Jumbos -vegaaninakit sen sijaan eivät vakuuttaneet, parempiakin soijanakkeja on syöty.

Valo ei riittänyt kuvaan, mutta jotain ideaa tästä kuitenkin saa mitä oli tarjolla. Lisukkeena grillattu maissi, höyrytettyjä perunoita ja salaattia. Niin ja niitä grillattuja vegaaninakkeja.


Sairaan hyvä marinadi (kasviksille, lihalle tai ihan mille vaan) (10 kasvisvartaalle ja 4 täytetylle herkkusienelle sekä kahdelle maissille oli ihan riittävä annos)

½ dl hyvää oliiviöljyä
1/4 dl soijakastiketta
1/4 dl viinietikkaa (itse taisin laittaa omenaviinietikkaa)
½ rkl sokeria (luomuruokosokeri on erinomainen vaihtoehto) tai hunajaa
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1-2 tl rouhittua chiliä tai ½-1 chilipalko pieneksi pilkottuna, maun mukaan
1/4 tl juustokuminaa
1/4 tl savupaprikajauhetta
Kuivattuja tai tuoreita yrttejä (itse käytin persiljaa ja korianteria silputtuna yhteensä n. ½ dl)
Suolaa ja pippuria myllystä

Sekoita kaikki ainekset pienessä (teräs)kulhossa. Anna maustua vähintään 1 h.

Grillatut kasvisvartaat (10 kpl)

10 kpl puisia grillivarrastikkuja
(Alumiinifoliota)
Pienehkö kesäkurpitsa
1 rasia kirsikkatomaatteja
2 nektariinia
5 tuoretta herkkusientä
1 punainen paprika

Laita ½ tuntia etukäteen puiset varrastikut likoamaan veteen. Huuhtele kasvikset ja paloittele sopivankokoisiksi. Laita vuorotellen kasvispalat vartaisiin. Valele marinadilla, anna maustua vähintään ½ tuntia ennen grillaamista.
Tavallisen ritilägrillin päältä tikkuja oli hankala poimia pois, joten folion laittamista ritilän ja kasvisten väliin suosittelen lämpimästi.
Muitakin melko nopeasti kypsyviä kasviksia, esim ananasta, voi tietysti käyttää :)

Täytetyt herkkusienet (5 kpl)

Alumiinifoliota
5 kpl isoja tuoreita herkkusieniä
Paketti aurajuustoa tai haluamaasi tuorejuustoa

Huuhtele herkkusienet. Ota kannasta kiinni ja pyöräytä irti tai leikkaa veitsellä pohjaa myöten irti. Kannat voi käyttää edellisen ohjeen kasvisvartaisiin. Täytä herkkusienet juustolla. Laita reippaankokoisen folion päälle ja voitele marinadilla. Tee foliosta nyytti ja grillaa herkkusienet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti