sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Amerikkalaiset pannukakut saksanpähkinällä ja banaanilla

Ostin joku aika sitten kaupasta pussillisen saksanpähkinöitä. Jo toisen kerran peräkkäin koin pettymyksen eikä maussa ollut kehumista. Niinpä piti keksiä jotain mihin pähkinöitä tunkea.

Viikonloppuaamuna oli jälleen amerikkalaiset pannukakut luonnollinen vaihtoehto. Ohje löytyi - yllätys yllätys - googlettamalla sopivassa määrin englanninkielisiä sanoja ;)

Tulos sen sijaan oli mielenkiintoinen. Aika tuhti, ihan hyvä, maukas ihan itsessään. Hilloa kokeilin parin pannukakun päälle mutta se oli ihan turhaa, pannukakkujen maku peitti alleen hillon kuin hillon. Ruoanlaitosta ylijäänyt kuohukerma sen sijaan kannatti vatkata vaahdoksi ja laittaa yksinään pannukakkujen päälle.




Amerikkalaiset banaani-saksanpähkinäpannukakut (n. 12 kpl)

3/4 dl vehnäjauhoja
½ dl grahamjauhoja
½ dl kauraleseitä
½ dl kaurahiutaleita
1 rkl sokeria
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1 pieni kananmuna
1,5 rkl juoksevaa margariinia (tai sulatettua voita)
1 dl maitoa
1/4 dl kuohukermaa tai rahkaa tms.
1 pieni banaani soseutettuna (esim. haarukalla)
3/4 dl saksanpähkinöitä murskattuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmuna, margariini, maito, kerma, soseutettu banaani ja saksanpähkinät. Paista voissa, öljyssä tai margariinissa ohukaispannulla tai tavallisella paistinpannulla pieniä pannukakkuja. Tarjoile esim. vaahterasiirapin ja kermavaahdon kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti