torstai 19. joulukuuta 2013

Imaami pyörtyi

Tähän reseptiin olen törmännyt aina aika ajoin, aina erilaiseen, mutta aina sitä on kehuttu. Pitihän sitä kokeilla. Kokeilun jälkeen tiedän kokeilleeni väärää reseptiä, sillä miksi muuten tämä olisi kehuttu. Tällä Kotilieden reseptillä tulos oli ihan jees, ei kuitenkaan sellainen millä viitsisi kehuskella tehneensä maailman parasta ruokaa. Tämä oli jotenkin... liian makea.
Jatkan etsintää.




Imaami pyörtyi (2-4 annosta)
2 suurta munakoisoa
1 rkl ruokasuolaa
1 l vettä

Täyte
Munakoisojen malto
Oliiviöljyä
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä silputtuna
n. 200 g tomaattimurskaa
Suolaa
Pippuria
1 tl kanelia
4 kuivattua viikunaa silputtuna
2 rkl pinjansiemeniä paahdettuna (kuivalla pannulla)
muutama kirsikkatomaatti
1 nippu tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl tilliä silputtuna

Kypsentämiseen
1 dl vettä
2 dl oliiviöljyä
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 rkl ruokosokeria tai hunajaa

Pese ja halkaise munakoisot. Koverra sisus varovasti kuoria rikkomatta irti. Laita malto ja kuoret suolaveteen n. 15 minuutiksi, valuta ja kuivaa. Pilko malto kuutioiksi.
Kuullota oliiviöljyssä silputtu sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon munakoisokuutiot ja reilusti öljyä. Paista kuultaviksi. Lisää muut täytteen ainekset ja hauduta 20 minuuttia.
Täytä munakoisojen kuoret täytteellä ja lado uunivuokaan. Sekoita vesi, öljy, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste. Kaada seos vuokaan ja ripottele munakoisojen pinnalle joko ruokosokeria tai hunajaa.
Paista 150 asteessa vähintään tunti. Anna jäähtyä liemessä ja tarjoa huoneenlämpöisinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti