torstai 5. joulukuuta 2013

Nasi Goreng - mausteinen riisi-soijasuikalehässäkkä

Kotilieden sivuilta hakiessa hakusanalla "soijasuikale" saa vain yhden tuloksen ja se on tämä resepti, Nasi Goreng. Tajusin vasta kun olin sotkenut riisit muuhun ruokaan että sehän näyttää rumalta, paremmankin asetelman olisi voinut saada aikaan... Mutta hyvää siitä tuli.



Nasi Goreng (4 annosta)
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä keitettynä ohjeen mukaan
2 dl kuivia soijasuikaleita
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
4 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 porkkana
1 dl vihreitä papuja (pakaste)
½ pienehkö kukkakaali
2 tl Sambal Oelek -chilitahnaa
4 rkl Ketjap Manis -soijakastiketta (makea soijakastike)
2 dl kookosmaitoa

Laita riisi kiehumaan. Keitä vesi, lisää kasvisliemikuutio ja keitä kasvisliemessä soijasuikaleita 5-10 minuuttia, älä anna soijasuikaleiden mennä löysiksi. Valuta soijasuikaleet lävikössä. Soijasuikaleiden kiehuessa silppua sipuli ja hienonna valkosipuli, tee porkkanasta ohuita suikaleita ja paloittele kukkakaali pieneksi.
Lämmitä öljy wok-pannulla. Kuullota soijasuikaleita, sipulia, valkosipulia, raastettua inkivääriä ja kurkumaa muutama minuutti. Lisää porkkana, kukkakaali ja pavut, paista muutama minuutti. Lisää chilitahna, soijakastike ja kookosmaito. Anna hautua n. 5 minuuttia.
Tarjoile riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti