keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Brie-kasvispasta

Yksi ilta nälkäisenä kaupassa alkoi tehdä mieli valkohomejuustoa ja niinpä eksyi kauppakoriini brie-juusto. Niinhän siinä sitten kävi että söin pari siivua ja loput jäi jääkaappiin. Keksin sitten tässä viikonloppuna että siitähän saa varmasti hyvää ruokaa, joten kännykän Kotiliesi- ja Pirkka-sovellukset esiin ja etsimään. Tuloksena tämä sairaan hyvä kasvispasta, alkuperäinen ohje Pirkan sivuilta. Koska tein ruokaa vain itselleni muokkasin vähän lopun asetelmaa ja jätin spagetit ja kasvislisukkeen erikseen niin niitä on sitten myöhemmin helpompi lämmittää.



Brie-kasvispasta (4 annosta)
300 g täysjyväspagettia
1 iso sipuli tai 2 pientä (esim. 1 punasipuli ja 1 salottisipuli)
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien säilytysöljyä
Pieni kesäkurpitsa (n. 300 g)
3 tomaattia (n. 300 g)
4-5 aurinkokuivattua tomaattia
1 pieni (luomu)sitruuna
½ dl cashew-pähkinöitä
1 tl juoksevaa hunajaa
Suolaa
Pippuria
150 g Brie-juustoa

Keitä spagetti ohjeen mukaan al dente. Tee sillä aikaa kasvislisuke. Pilko sipulit ja kuullota niitä hetki aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä. Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja pilko se ohuiksi viipaleiksi. Lisää kesäkurpitsat sipulien mukaan ja kuullota. Pilko tomaatit ja silppua aurinkokuivatut tomaatit. Lisää mukaan pannulle. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori, purista sitruunasta mehu, lisää nekin pannulle. Lisää hunaja ja mausteet sekä cashew-pähkinät. Hauduta pari minuuttia. Viimeiseksi lisää paloiteltu brie-juusto, kääntele kunnes juusto hieman sulaa. Tarjoile spagetin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti