Jääkaapissa oli jonkun verran epämääräisiä vihannes- ja muitakin jäämiä, joista päätin tehdä paistoksen. Sain mm. käytettyä sinihomejuuston loput - ja palattua pitkästä aikaa ystäväni Mozzarellan pariin.
Proteiinilisänä annoksessa toimii Taifunin Tofu Rosso, jota saa ainakin ekokaupoista. Sen paistoin erikseen ja lisäsin lautaselle kasvispaistoksen kanssa.
Kahden juuston kasvispaistos (n. 3 annosta)
2/3 pienestä kukkakaalista
2/3 pienestä parsakaalista
2 porkkanaa
1 punasipuli
1 pieni paprika
2 isoa tuoretta herkkusientä
150-200 g kirsikkatomaatteja
150-200g mozzarellaa
½ paketti sinihomejuustoa (esim. Aura)
Reilusti popcornmaustetta (esim. Finnkinosta saatava Juusto -maku)
200 g kermaviiliä tai Creme Bonjour cuisinea tai creme fraichea tai ruokakermaa tms.
Lisäkkeeksi: paketti maustettua tofua, esim. yllä mainittu Tofu Rosso
Pilko kasvikset pieniksi. Kirsikkatomaatteja ei tarvitse pilkkoa elleivät ole todella isoja. Sekoita kasvikset kulhossa, lisää joukkoon reilusti popcornmaustetta tai muita haluamiasi mausteita sekä kermaviili. Voitele paistovuoka. Lisää kasviksia vuoan pohjalle, laita päälle 1/3 mozzarellasta ja 1/3 sinihomejuustosta. Lisää puolet lopuista kasviksista, lisää päälle 1/3 mozzarellasta ja 1/3 sinihomejuustosta. Lisää loput kasvikset ja päälle loput juustot. Paista 175-200 asteessa n. 45 minuuttia. Paista tofu pannulla pienessä määrässä öljyä ja tarjoile kasvispaistoksen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti