lauantai 30. marraskuuta 2013

Jämä-tofu-wokki

Loman alettua lähden reissuun. Jääkaapin ja vähän pakastimenkin tyhjennysoperaatio - no ja okei, viimeinen käynti ennen lähtöä läheisessä vegaani-kasvis-eko-painotteisessa myymälässä, jossa oli ihanaa uutuutta, mango-curry-tofua, tuottivat yhteistuumin ihanan kasvis-wokin, joka näyttää sekasotkulta mutta maistuu taivaalliselta. Korostan, että tähän voi laittaa käytännössä mitä vaan tekee mieli. Sipulia olisin suosinut mutta sitä ei valitettavasti jämävalikoimassani ollut. Mm. paprika, herkkusienet ja tuore chili sopisivat tähän erinomaisesti, mutta tänään siis tällaisella ohjeella.



Mango-curry-tofu-wokki (2-3 annosta)
4 rkl rypsiöljyä
½ tl jauhettua inkivääriä (tai esim. 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä)
½ tl juustokuminaa
1 tl kuivattua korianteria
ripaus savupaprikajauhetta
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 porkkana
½ pieni kukkakaali
5 cm pätkä kesäkurpitsaa
1 paketti (200 g) Mango-curry-tofua (tai sitten jotain muuta sopivaa tofua)
1-2 dl vihreitä papuja pakastimesta
1 dl sokeriherneen palkoja pakastimesta
½-1 dl pakastemaissia
1 dl pakastevihanneksia (itse käytin Amerikansekoitus -pakastetta)
4 aurinkokuivattua tomaattia
2 tomaattia
2 rkl soijakastiketta
1 dl kookosmaitoa

Kuumenna öljy wok-pannulla ja paahda mausteita sekä valkosipulia hetki. Lisää paloitellut porkkana ja kukkakaali, paista hetki. Lisää tarvittaessa hieman öljyä, älä paista kuivalla pannulla. Kääntele muutama minuutti. Lisää kesäkurpitsa ja paloiteltu tofu, paista muutama minuutti. Lisää pakasteet, paista muutama minuutti. Lisää paloitellut tomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit, anna hautua taas muutama minuutti. Lopuksi lisää soijakastike ja kookosmaito, anna hautua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia niin että porkkana ja kukkakaali ovat kuitenkin vielä rapeita. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti