Työeväitä suunnitellessani tuli mieleen soijasuikaleet, joita en ole pitkiin aikoihin syönyt. Hainkin kaupasta paketin, käytännössä muut aineet löytyivät jääkaapista edellisten ruoanlaittojen jäljiltä. Erinomaista. Alkuperäinen ohje Kasvisruokaa -blogista.
Aurajuusto-soijasuikalekastike (3-4 annosta)
1,5 dl kuivia soijasuikaleita
5 dl kasvislientä
1-2 rkl oliiviöljyä
1 iso porkkana raastettuna karkeaksi raasteeksi
½ punainen paprika kuutioituna
½ punainen/vihreä chili pilkottuna hyvin pieneksi
1 punasipuli pilkottuna
1 purkki ruokakermaa (200-250 g)
1/3 aurajuustopaketti (n. 60 g)
1 purkki ananaspaloja
Yrttisuolaa, mustapippuria, valkopippuria, juustokuminaa
Keitä kasvisliemi. Lisää joukkoon kuivat soijasuikaleet ja keitä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Valuta soijasuikaleet ja pistä kasvisliemi talteen.
Lämmitä öljy pannulla, lisää porkkanaraaste, kuullota hetki. Lisää kuutioidut paprika ja chili, kuullota hetki. Lisää pilkottu sipuli, kuullota hetki. Kaada joukkoon ruokakerma. Keitä n. 5 minuuttia. Lisää aurajuusto murusteltuna sekä ananaspalat ja soijasuikaleet. Mausta, anna hautua muutama minuutti miedolla lämmöllä. Tarjoile riisin kanssa. (Sopii toki myös pastan tai perunan kanssa :))
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti