perjantai 29. marraskuuta 2013

Puolukka-kinuski-cupcaket

On aika jäädä tervetulleelle kuukauden mittaiselle lomalle ja myös vietin työpaikassani viimeistä päivää tänään. Muutama viikko sitten ostoskassiini eksyi Pandan kausituotetta, Valloittava valkoinen Puolukka-Kinuski-suklaata. Koska en mitenkään erityisen paljon syö karkkia, piti sille keksiä muuta käyttöä. Eilen googlailin sopivaa, helppoa muffinsi-ohjetta töihin vietäväksi mutta törmäsin kuitenkin Kinuskikissan ohjeeseen "Puolukkamuffinsit kinuskikuorrutteella". Voisiko enää Pandan suklaa sopia näihin paremmin? Voin vastata samantien että se sopii tähän erinomaisesti, oikeastaan täydellisesti. Myös tavallinen valkosuklaa toki käy, tai sitten suklaan voi kokonaan jättää pois.

Alkuperäisen ohjeen mukaan yksinkertaisesta ohjeesta tulee 10 kuppikakkua. No, minäpä ajattelin että saman tien kaksinkertaistan taikinan ja teen siitä minimuffinseja niin on sitten tarpeeksi syötävää. Tuli todellakin tarpeeksi syötävää, yli sata kappaletta minikuppikakkuja....... Mutta ilmeisesti kaikki kuitenkin meni tämän päivän aikana! Paperiset minimuffinsivuoat on peräisin Ikean jouluvalikoimasta. Kuorrutetta tein vain yksinkertaisen annoksen ja pursotin pienen nokareen makeaa kuorrutetta kirpeän puolukkaisen kuppikakun päälle ja se oli hyvä ratkaisu, en suosittelekaan laittamaan päällystettä yhtään enempää.




Mini-puolukka-kinuski-cupcaket (n. 60 kpl)
50 g margariinia sulatettuna
2 kananmunaa
1,75 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
0,75 dl maitoa
200 g puolukoita (esim. pakasteesta)
½ levy (80g) Pandan Valloittava valkoinen Puolukka Kinuski -suklaata

Kuorrutus
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria

Sulata margariini, anna jäähtyä. Vaahdota kananmunat ja sokerit. Kääntele joukkoon vuorotellen keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe sekä maito ja margariini. Lopuksi kääntele joukkoon puolukat ja rouhittu suklaa. Täytä minimuffinsivuoat suunnilleen puoleen väliin. Paista 175 asteessa n. 15-17 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus. Sekoita pinnoitetussa kattilassa kuohukerma ja fariinisokeri. Anna kiehahtaa. Kaada kulhoon ja laita jääkaappiin (tai näin talvella ulos), anna jäähtyä kylmäksi. Vatkaa vaahdoksi ja pursota kuppikakkujen päälle pienet nokareet, koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti