sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Sitruunaiset rahkaohukaiset

Sunnuntaiaamuna hidas aamu ja (tietenkin) halusin amerikkalaisia pannukakkuja. Jääkaapissa häiritsi avattu sitruunarahkapurkki josta oli kaiken lisäksi jo mennyt parasta ennen -päivämäärä umpeen. Ihan normaalilta se vielä maistui. Saksalaiselta chefkoch.de -sivustolta löytyi sopiva resepti jota taas vähän säädin. Saksassa on tapana, että leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri ovat pienissä pusseissa joita käytetään sitten 1 pussi tai ½ pussia. Kun en muista paljonko yhdessä pussissa on niin laitoin sitten vaniljasokeria ja leivinjauhetta hyviksi päättelemilläni annoksilla. Hyvää tuli.



Sitruunaiset rahkaohukaiset (n. 10 kpl)
2 kananmunaa
2 rkl sokeria (ruokosokerikin on hyvä)
1,5 tl vanilliinisokeria
180 g sitruunarahkaa (tai jotain muuta maustettua rahkaa tai ihan tavallista maitorahkaa, osan rahkasta voi korvata myös jogurtilla)
20 ml maitoa
100 g jauhoja (= n. 1,5 dl vehnäjauhoja - oma cocktailini tällä kertaa oli 20 g kuituisia kaurahiutaleita, 10 g kaurajauhoja, 10 g ruisjauhoja, 20 g grahamjauhoja ja 40 g vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 tl sitruunamehua

Vatkaa kananmunat ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (ei tarvitse olla ihan kakkutaikinan veroista vaahtoa). Sekoita keskenään rahka ja maito erillisessä kulhossa ja jauhot sekä leivinjauhe erillisessä kulhossa. Lisää vuorotellen rahkaseosta ja jauhoseosta kananmuna-sokeriseokseen lusikalla käännellen. Sekoita varovaisesti lusikalla tasaiseksi taikinaksi. Paista keskilämmöllä rasvassa pieniä ohukaisia joko tavallisella paistinpannulla tai ohukaispannulla. Tarjoile esim. vaahterasiirapin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti