Tällä ohjeella on turha kuvitella seitanin korvaavan tavallisen makkaran makua vaikka tässä makkarasta puhutaankin, ei ole tarkoituskaan. Minun mielestäni tämä on just hyvää näin! Makkaroista tuli tosi ruman muotoisia mutta en uskaltanut kääriä foliota yhtään tiukemmalle kun ohjeessa varoitettiin että se voi jopa räjähtää jos on liian tiukalla! :O
Viiniksi sopii Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Reserve jossa on myös hentoa paprikaisuutta mukana, lisätietoa esim. Alkon sivuilta tai Viinioppaasta.
Chorizo-seitan (2 makkaraa)
85 g gluteenijauhoja (n. 1,3 dl)
15 g kikherne- eli gramjauhoja (n. 1/4 dl)
1 rkl oluthiivahiutaleita (voi tilata esim. Ruohonjuuri -verkkokaupasta kuten itse tein)
1 tl kuminaa
½ tl kuivattua korianteria
½ tl savupaprikajauhetta (tai jos sinulla on nestemäistä savua niin tavallinen paprikajauhekin käy)
1/4-½ tl chilijauhetta
1/4 tl kurkumaa
1/4 tl mustapippuria
½ tl mietoa chilirouhetta
2 valkosipulinkynttä murskattuna
n. 0,3 dl silputtua tuoretta korianteria
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl tummaa soijakastiketta
½ tl oliiviöljyä
(1/8 tl nestemäistä savua)
1 tl savuchilikastiketta (jos ei ole nestemäistä savua)
0,3 dl tomaattipyrettä (vajaa 1 purkillinen)
2 dl kasvislientä
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa valkosipulimurska, korianterisilppu ja nesteet. Yhdistä ainekset ja "vaivaa" taikinaa n. 2-3 minuuttia - tosiaan taikinasta ei tule kovin kiinteää, mutta voit hyvin luottaa siihen että se kiinteytyy uunissa. Anna taikinan vetäytyä 10-20 minuuttia. Leikkaa foliosta 2 kpl n. 20cm pitkää pätkää. Jaa taikina kahtia ja muodosta siitä kaksi makkaraa folioiden päälle. Kääri foliot pituussuunnassa makkaroiden ympärille, ei kovin tiiviisti etteivät makkarat räjähdä uunissa. Nipistä ylijäävät folionpäät hyvin kiinni.
Paista makkaroita uunipellillä 175 asteessa n. 60-75 minuuttia. Anna vetäytyä kylmässä ainakin 40 minuuttia, mieluummin seuraavaan päivään. Avaa folionyytit ja leikkaa viipaleiksi.
Kasvislisuke (2-3 annosta)
Pieni parsakaali
Pieni kukkakaali
1 rkl oliiviöljyä
1 iso punasipuli tai 2 pientä
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
2/3 vihreää/punaista tuoretta chiliä
2 porkkanaa
1 pieni punainen paprika
2 isoa tuoretta herkkusientä
Mustapippuria
Yrttisuolaa
Juustokuminaa
Kuivattua korianteria
Tuoretta korianteria
Höyrytä tai keitä parsakaali ja kukkakaali pieniin kukintoihin jaettuina melkein kypsiksi.
Kuumenna oliiviöljy pannulla, lisää silputut sipulit ja hyvin pieneksi pilkottu chili. Kuullota. Lisää pieniksi tikuiksi pilkotut porkkanat, paista hetken aikaa. Lisää pilkottu paprika, paista jonkin aikaa. Viimeiseksi lisää pilkotut herkkusienet, anna hautua kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Lisää kukka- ja parsakaali. Mausta, tarjoile lisukkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti