Kun kysyin isältäni minkälaisen kakun hän haluaa isänpäiväksi, totesi isäni haluavansa mieluiten appelsiini-suklaa-kuivakakun. Resepti on perintöä isoäidiltäni, joka ilmeisesti sai puolestaan reseptin ystävältään. Ohje oli äidillä tallessa, käsin kirjoitettu, ei minkäänlaista ohjeistusta miten ainekset sekoitetaan tai missä lämpötilassa kakku paistetaan. Näillä päätellyillä teko-ohjeilla kakusta ainakin tuli oikein maukasta ja kakku oli mehevä. Suosittelen käyttämään itse puristettua appelsiinimehua, se on parasta!
Oikein hyvää isänpäivää kaikille isille!
Hellevin kakku
150 g voita (tai margariinia)
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 rkl appelsiinimehua
75 g taloussuklaata
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan edelleen vatkaten. Lisää vuorotellen keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä appelsiinimehu. Viimeiseksi lisää rouhittu suklaa. Kaada voideltuun ja jauhotettuun kuivakakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 40-50 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti