sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Hummus

Mulla ei ole kauheasti kokemusta hummuksista. Niinpä hain googlesta hakusanalla "paras hummus" jotta voisin olla varma, että se on hyvää. Ja tämähän oli. Ohjeen löysin Bad Mama's Kitchenin blogista, ja alkuperäinen ohje on Hidasta Elämää -sivuston Juulia Koskikallion blogista. Ohjeesta riittää parille henkilölle pariksi päiväksi. Tätä kannattaa tarjota vaikkapa naanleipien lisukkeena, ohje on tulossa seuraavassa postauksessa.



Hummus
1 prk/tlk kikherneitä
2 rkl tahinia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi
1 tl juustokuminaa (jeeraa)
½ tl suolaa (ruususuolaa)
1/4-½ dl vettä

Lisäksi
Oliiviöljyä
Paprikajauhetta

Laita muut aineet kulhoon, paitsi vesi. Soseuta sauvasekoittimella tai tehokkaassa blenderissä. Lisää vettä pikkuhiljaa, kunnes koostumus on mieleinen. Tarjoile kauniissa astiassa, valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle hieman paprikajauhetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti