torstai 17. huhtikuuta 2014

Kiirastorstain sitruunainen parsapasta

Parsakaudesta pitää ottaa kaikki irti ja reseptilistallani odottelikin jo pari viikkoa tämä Pirkan upea resepti. Parsojen suikalointi on työlästä mutta kannattavaa.

Ruokajuomana toimii esim. Pfaff Special, lisätietoa Alkon sivuilta ja Viinioppaasta.



Parsapasta (2-3 annosta)
500 g  vihreää parsaa
250 g fettucine tuorepastaa (pinaattiversio on erinomainen)
1 dl vettä + vettä pastan keittämiseen
½ tl suolaa
½ dl pinjansiemeniä
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1 dl parmesanraastetta
Mustapippuria
Tarjoiluun
Parmesanraastetta

Katko parsasta kovat kannat pois. Jos on tarpeellista, kuori parsasta esim. 1/3 tyvestä. Sen jälkeen suikaloi parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Keitä tuorepasta ohjeen mukaan. Paahda pinjansiemenet pinnoitetussa kattilassa tai esim. wok-pannulla ilman rasvaa, siirrä ne sivuun. Kiehauta 1 dl vettä pannulla, lisää suola. Lisää parsat ja keitä 1-2 minuuttia. Lisää joukkoon sitruunankuori, sitruunamehu sekä tuorepasta. Sekoita. Lisää oliiviöljy ja parmesanraaste sekä pinjansiemenet. Tarkista maku, lisää mustapippuria ja suolaa jos tarpeen. Tarjoile parmesanraasteen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti