perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pitkäperjantain pasha

Minun lapsuudenkodissani pashaa ei koskaan tehty perinteisellä tavalla. Pashaan ei koskaan kuulunut voita tai kananmunia eikä rusinoita tai manteleita tai mitä nyt pashaan voikaan laittaa.

Viime vuonna löysin Valion sivuilta hyviä pashareseptejä, joista tässä se yksinkertaisin, kolmen rahkan pasha. Jätin rusinat suosiolla pois sillä tiedän, etten niistä pidä. Pistaasipähkinöiden sijasta voisi varmaan hyvin käyttää jotain muitakin pähkinöitä. Ehkä jostain pikkukaupastakin voisi vielä löytää näitä maustettuja rahkoja, sillä tämä on todella yksinkertainen valmistaa ja pashan valuminenkin kestää minimissään vuorokauden, eli vielä ehtii hyvin tälle pääsiäiselle!
Jos tekee allaolevan ohjeen mukaan niin siitä tulee yhden suodatinpussillisen kokoinen annos. Valumisastian pitäisi olla sellainen, jossa on reikä pohjassa, minä mm. käytin vanhan, hajonneen kahvinkeittimen suodatinosaa ja lukitsin tippalukon kuminauhalla. Alle luonnollisesti jokin astia joka pitää tämän viritelmän pystyssä.



Kolmen rahkan pasha
100 g vaniljarahkaa
100 g sitruunarahkaa
100 g valkosuklaa-limerahkaa
reilu 1/4 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä

Murskaa pistaasipähkinät. Jos ne ovat suolattuja, huuhtele ne vielä siivilässä kylmässä juoksevassa vedessä. Sekoita rahkat ja pistaasipähkinät. Laita seos valumaan suodatinpussiin jääkaappiin ainakin vuorokaudeksi. Koristele esim. valkosuklaarouheella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti