sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Sukkasunnuntain ambrosiakakku



Pääsiäisaterialle leivoin pyynnöstä kuivakakun. Selatessani teini-ikäisenä saamaani leivontakirjaa "Hyvää ruokahalua - Kotikokin parhaat leivontaohjeet" (Suuri Suomalainen Kirjakerho Oy, toim. Anna-Maija Tanttu, 2000) löysin ambrosiakakun ohjeen, johon olen kirjoittanut jo vuosia sitten kommentin "Yleisömenestys ;)"

Alkuperäisessä ohjeessa kuorrute on värjätty punaisella, mutta minäpä pääsiäisen kunniaksi tein kuorrutteesta raikkaan keltaisen. Kakun päällä on valkosuklaakoristeita ja kakun reunalla Ikeasta ostettuja pääsiäisvaahtokarkkeja.
Kakun seuraksi askartelin pääsiäistipun marsipaanista, malli on kopioitu Kakuttaako -blogista.


Ambrosiakakku
150 g huoneenlämpöistä margariinia/voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin raastettu kuori
½ dl appelsiinimehua

Kuorrute
2 dl tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua
(karamelli-/pastaväriä)

Koristeeksi
Nonparelleja, värillisiä rakeita tms.

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe. Viimeiseksi lisää appelsiininkuori ja -mehu. Kaada n. 1,5 l voideltuun ja korppujauhotettuun (sydän)vuokaan, paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.
Kun kakku on jäähtynyt, sekoita kuorrute ja levitä veitsellä kakun päälle. Koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti