keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Aloo gobi eli intialainen perunacurry

Kävin eilen leffateatterissa katsomassa Piin elämän. Visuaalisesti kaunis, tarinaltaan myös vaikuttava elokuva. Ja heti alkoi tehdä mieli intialaista ruokaa.

Tikka Masalan osalta hyväksi havaittu sivusto reseptitaivas auttoi tässä asiassa. Päädyin tällä kertaa kasvisruokaan ja hyvältä kuulosti perunacurry eli aloo gobi.

Sille, joka ei pidä korianterista, tämä ei kyllä sovi, vaikkei korianteria mitenkään älyttömästi olekaan ja tokihan määrän voi määritellä itse. Itsekin vierastin joskus korianteria, mutta näköjään sitä voi tosiaan oppia syömään. Keittiön täytti mahtavan mausteinen tuoksu, ja täytyy sanoa että olipas muuten hyvää!! Vaikka chilimäärä näytti hurjalta niin tulisuutta ei ollut silti juuri nimeksikään, olisi siis saanut laittaa enemmänkin... tai sitten tulisempia chilejä.

Masala
Aloo gobi
Aloo gobi eli intialainen perunacurry (2 annosta) (ohje: reseptitaivas)

Masala
½ rkl jauhettua juustokuminaa
1,5 valkosipulinkynttä
1 tl inkivääriraastetta
1,5 chiliä hyvin pieneksi pilkottuna (siemenet pois)
½ rkl sitruunamehua
½ kourallista tuoretta korianteria
½ rkl sinapinsiemeniä
½ rkl jauhettua korianteria
½ tl kurkumaa

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.

Curry
1 pieni sipuli hienonnettuna
1,5 rkl ruokaöljyä (oliiviöljy käy myös)
125 g kukkakaalia
2 perunaa n. 2x2cm kokoisiksi pilkottuna
1 dl kasvislientä
½ dl luonnonjogurttia
suolaa
½ kourallista tuoretta korianteria

Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipuli. Kuullota. Lisää masala ja pyörittele tasaiseksi. Lisää perunat ja katso, että pannulla on tarpeeksi öljyä. Anna kypsentyä pienellä lämmöllä kannen alla n. 5-7 min. Lisää pannulle kasvisliemi ja kukkakaali. Sekoita ja anna hautua kannen alla 10-15 min. Kun kasvikset alkavat olla al dente, lisää luonnonjogurtti ja anna kiehua vielä pari minuuttia. Lisää tuoretta korianteria ja nosta levyltä. Tarjoile.

Sitten jääkiekko-otteluun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti