Noniin, ensin varoituksen sana - ja tunnustus. Tykkään erityisesti käyttää karppaus.info -sivuston reseptejä. Niistä saa helposti muokattua kevyitä ja sopivia ja ruokiin saa uusia ideoita kun kaikkeen ei laiteta perunaa, riisiä tai makaronia. En silti missään tapauksessa ole karppaaja.
Mutta tässä nyt melko kevyestä ja helposta päästä katkarapukeitto, oi nam... Illalla kokoustamaan ja sitä ennen saunaan, ravintolan pöytä on varattu vasta yhdeksäksi, joten pakko syödä jotain pientä ennen lähtöä. Lähikaupassa, vaikka hyvin varusteltu onkin, ei tosin ollut katkarapusulatejuustoa, joten käytin tuorejuustoa, joka ajoi ihan hyvin asiansa. Rehut (= persilja) unohdin myös kauppaan, joten asetelma ei ollut ihan sitä mitä ohjeessa käskettiin ;) Niin ja ei mulla kalalientäkään ollut ja niin harvoin tulee käytettyä, että en viitsinyt ostaa. Kasvisliemellä siis mentiin.
Katkarapukeitto (2-3 annosta) (alkuperäinen ohje karppaus.info -sivustolta)
Pienehkö kukkakaali
7,5 dl vettä
2 valkosipulin kynttä
Kasvisliemikuutio (myös kalaliemikuutio käy)
100g katkaraputuorejuustoa
200g Pohjanpoika sulatejuusto 17 %
180g katkarapuja (säästä muutama tarjoiluun)
tarjoiluun:
parmesanlastuja
muutama katkarapu
(persiljaa)
Keitä kukkakaali kasvisliemessä valkosipulinkynsien kanssa kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella. Sulata tuorejuusto ja sulatejuusto keittoon. Lisää lopuksi katkaravut, odota että sulavat ja lämpenevät, älä keitä enää. Tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti