No niinpä niin... Hyvin alkaneen vuoden jälkeen tietokone päätti sanoa sopimuksen irti. Mutta ei anneta sen haitata menoa...
Pari iltaa sitten päätin käyttää edellisestä ateriasta jääneen mozzarellan loppuun. Valmiita (hyviä) ideoita kokonaisen aterian suhteen ei ollut, mozzarellahan nyt maistuu vaikka paljaaltaan tai leivän päällä. Sopivan kuuloinen ohje löytyi Herkkuja à la Marie -nimisestä blogista, joka on tullut tutuksi jo monen muunkin reseptinsä kautta.
Vähän soveltaen, jääkaapista löytyi mm. kesäkurpitsaa, hieman jo lötkähtänyt chili, pari tomaattia... Punaista lihaa on tullut syötyä viime aikoina niin paljon että välillä teki mieli ihan kasvisruokaa. Juustoraastetta minulla on aina pakkasessa 50g kokoisina annoksina. Mitään ei siis tarvinnut lähteä hakemaan kaupasta. Tällainen siitä tuli.
Annosasettelu ei ole erityisen kaunis, mutta milloinka makaronilaatikko olisi kaunis... niin, suoraan uunista otettuna ehkä.
Tomaatti-mozzarella-makaronilaatikko (4 annosta) (alkuperäinen ohje: Sekasoppa)
300g makaronia keitettynä al dente ja valutettuna (itse käytän tummaa makaronia)
Tomaattikastike:
500-600 g tomaattimurskaa
1 iso valkosipulinkynsi murskattuna
muutama kevätsipulinvarsi pilkottuna
½ kesäkurpitsa paloiteltuna
2 tomaattia paloiteltuna
½-1 chili hyvin pieneksi pilkottuna (siemenet pois)
1-1½ rkl pestoa
½ ruukkua tuoretta basilikaa pilkottuna
Sitruunapippuria
(kuivattua nokkosta ja hieman juustokuminaa)
(suolaa)
½ pakettia mozzarellaa viipaloituna tai raasteena (enemmänkin saa laittaa mutta tuo oli riittävä määrä)
100 g juustoraastetta
Sekoita tomaattikastikkeen ainekset. Mausta haluamallasi tavalla. Laita makaronit uunivuokaan ja kaada ½ tomaattikastikkeesta päälle, kääntele vähän sekaisin. Levitä loput tomaattikastikkeesta makaronien päälle. Levitä päälle mozzarellaviipaleet /-palaset /-raaste. Tähän päälle voi halutessaan vielä laittaa muutamia basilikan lehtiä. Päällimmäiseksi juustoraaste. Paista 200 asteessa n. 25-30 min (alkuperäisessä ohjeessa oli 225 astetta mutta ainakin minun uunilleni se on liikaa). Nauti.
Kokonaisella chilillä tästä laatikosta tuli yllättävän tulista, juuri minun makuuni sopivaa mutta ehkä jos arveluttaa niin kannattaa jättää chili pois tai ainakin vähentää sen määrää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti