sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Mangokana

Ostin lähikaupasta pari eteläamerikkalaista mangoa. Isä oli oikeassa, niiden maku ei ole yhtä makea kuin aasialaisten mangojen, mutta harvoinpa täällä pohjolassa on kaupoissa aasialaista mangoa, tai en ainakaan itse ole nähnyt. Aloin sitten pohtia mitä niistä mangoista tekee. Vaikka eipä siinä, ihan hyvin ne kuorittuina ja pilkottuinakin maistuivat.

Eksyin taas reseptitaivaan sivuille kiinalaisen ruoan osioon ja löysin reseptin mangokanasta. Sitä oli pakko kokeilla.

Lopputulos oli mielenkiintoinen. Ei paha, mutta... ehkä se olisi kaivannut sitä aasialaista mangoa kuitenkin. Mutta tässäpä ohje.

Mangokana (2 annosta) (ohje: Reseptitaivas)

250 g maustamattomia broilerisuikaleita
½ kypsä mango suikaleina
½ punainen paprika suikaleina
½ keltainen paprika suikaleina
1½ kevätsipulia pilkottuna
½ chili pieneksi pilkottuna
1 valkosipulinkynsi pieneksi pilkottuna
1 rkl soijakastiketta
öljyä

Kastike:
1 dl vettä
1½ rkl riisiviinietikkaa
1 rkl ruokosokeria
1½ rkl ketsuppia
½ rkl maizenaa
suolaa ja pippuria

Sekoita kastikkeen ainekset. Jätä maustumaan vähintään ½ tunniksi. Suikaloi ja pilko kasvikset. Kuumenna wok-pannu. Kypsennä chili, valkosipuli, ja kanat öljyssä. Lisää soija joukkoon. Siirrä kypsennetyt kanat sivuun. Lisää pannulle hieman öljyä ja kuullota paprikat ja sipulit pehmeiksi. Lisää joukkoon kanat ja viipaloitu mango. Freesaa minuutti (minä kyllä freesasin hieman pidempäänkin, mutta tuokin voinee riittää jos pannu on tarpeeksi kuuma). Lorauta kastike sekaan. Sekoita wok-aineksia koko ajan. Kun kastike kiehahtaa, ota levyltä ja tarjoile.

Tarjoiluun voi lisätä basmatiriisiä. Omana viinisuosituksenani El Condor Torrontes Chardonnay.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti