maanantai 7. tammikuuta 2013

Pesto-mozzarella-lihapullat ja kukkakaali-porkkana-sose

Mun mielestä ruoanlaitossa on viis asiaa, jotka sopii (yleensä) mihin ruokaan vaan. Ne on sitruunapippuri, basilika, juustokumina, mozzarella ja pekoni.

Seuraavasta ruoasta puuttuu ainoastaan pekoni. Ei sillä, se olis sopinut lihapulliin kyllä mainiosti, mutta rajansa kaikella.

Toinen mun lemppariruoanlaittosivustoista on Hellapoliisi. Sieltä kyllä löytyy ihan perusruoista vähän hienompaankin, niin ruoanlaiton kuin leivonnankin puolelta.

Tänään teki mieli mozzarellaa. Kun löysin tämän ohjeen hakusanalla "mozzarella" Hellapoliisin sivuilta, olin myyty. Tosin lisukkeen kyllä vaihdoin. Allaolevien lisäksi lautasella on höyrytettyä kesäkurpitsaa.


Pesto-mozzarella-lihapullat (ohje Hellapoliisi-sivustolta)

1dl korppujauhoja
2 dl vettä tai kermaa (maitokin käy, itse laitoin 2/3 vettä ja 1/3 maitoa)
400g jauhelihaa
½-1 ruukullinen basilikaa silputtuna
1-2 rkl vihreää pestokastiketta
ripaus suolaa
hieman pippuria
(hieman kuivattua nokkosta ja ripaus juustokuminaa)
muutama kevätsipulinvarsi silputtuna
125 g mozzarellaa pieneksi paloiteltuna

Sekoita korppujauhot ja neste, anna turvota hetki. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele pellille lihapullia, paista 200 asteessa n. 15 min. Lihapullat voi myös paistaa pannulla rasvassa.

Kukkakaali-porkkana-pyre (2 hengelle)

Pieni kukkakaali
3-4 porkkanaa
Hieman suolaa ja pippuria

Keitä kukkakaalit ja porkkana. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon n. ½ dl vihanneksien keitinvettä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti