Vaahterasiirapin kanssa |
Valio Vanilla vaniljarahkavaahdon ja mansikkahillon kanssa |
Ahvenanmaan pannukakku (pellillinen)
1 l maitoa (kevytmaitoa suosittelen, ei pala pohjaan niin herkästi kuin rasvaton)
1 dl mannasuurimoita
½ dl sokeria
1 tl kardemummaa
½ dl juoksevaa margariinia tai 50 g sulatettua margariinia tai voita
ripaus suolaa
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
Keitä mannapuuro. Vähemmän herkästi palaa pohjaan jos aloitat projektin laittamalla kattilan pohjalle ½ dl vettä ja maidon vasta sen kiehahtamisen jälkeen. Kiehauta maito, lisää mannasuurimot. Keitä pienellä lämmöllä 5-6 minuuttia puuroksi. Käännä levy pois päältä. Lisää sokeri ja kardemumma sekä margariini. Anna hautua kannen alla ½ tuntia. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää puuroon. Lisää lopuksi vehnäjauhot, sekoita hetki. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa n. 40 min, kunnes pannukakku on kypsää.
Tarjoile esim. mansikka- tai vadelmahillon kanssa. Kermavaahdon korvikkeena toimii aavistuksen kevyempi Valion vaniljainen rahkavaahto, tosin mietin valmistetaanko sitä enää, kun ei Valion sivuilta löydy? Vielä n. kuukausi sitten oli ainakin Valion tehtaanmymälässä vielä tarjolla...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti