torstai 24. lokakuuta 2013

Ahvenanmaan pannukakku

Tätä herkkua maistoin joskus tyttökavereiden kanssa järjestetyllä aamiaisella muutamia vuosia sitten. Aamiaisen emäntä oli jaksanut väsätä tätä meille, arvostan. Oli nimittäin aikamoinen työ! Ohje on muistaakseni Valion sivuilta. Versioita löytyy googlettamalla lukuisia.

Vaahterasiirapin kanssa

Valio Vanilla vaniljarahkavaahdon ja mansikkahillon kanssa

Ahvenanmaan pannukakku (pellillinen)

1 l maitoa (kevytmaitoa suosittelen, ei pala pohjaan niin herkästi kuin rasvaton)
1 dl mannasuurimoita
½ dl sokeria
1 tl kardemummaa
½ dl juoksevaa margariinia tai 50 g sulatettua margariinia tai voita
ripaus suolaa
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Keitä mannapuuro. Vähemmän herkästi palaa pohjaan jos aloitat projektin laittamalla kattilan pohjalle ½ dl vettä ja maidon vasta sen kiehahtamisen jälkeen. Kiehauta maito, lisää mannasuurimot. Keitä pienellä lämmöllä 5-6 minuuttia puuroksi. Käännä levy pois päältä. Lisää sokeri ja kardemumma sekä margariini. Anna hautua kannen alla ½ tuntia. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää puuroon. Lisää lopuksi vehnäjauhot, sekoita hetki. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa n. 40 min, kunnes pannukakku on kypsää.

Tarjoile esim. mansikka- tai vadelmahillon kanssa. Kermavaahdon korvikkeena toimii aavistuksen kevyempi Valion vaniljainen rahkavaahto, tosin mietin valmistetaanko sitä enää, kun ei Valion sivuilta löydy? Vielä n. kuukausi sitten oli ainakin Valion tehtaanmymälässä vielä tarjolla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti