Lihattoman lokakuun kunniaksi tein tänään vegaaniruokaa. No, vähän helpotettuna sillä mun on tehnyt mieli maistaa noita pakastinaltaiden vegeruokia, ja tuo leike, Hälsans kökin Vegeschnitzel ei kuulu tähän vegaaniosastoon, sillä se sisältää kananmunan valkuaista. Mutta nää mun itse tekemät lisukkeet on täysin vegaaneja. Haudutettujen ruusukaalien alkuperäinen resepti löytyy kasvikset.fi -sivustolta. Suppilovahveroitakin on vielä jäljellä. Löysin Prismasta vegaanin korvikkeen mozzarellalle, Cheezly Mozzarella. Ei se kyllä maistu mozzarellalta vaikka siinä niin väitetäänkin. Mutta sopii silti leivän päälle ja kastikkeeseen. Kastike on siis kaikessa yksinkertaisuudessaan kotoisin mun päästä. Samoin kukkakaali-porkkana-pinaatti-pyre. Jännitti muuten minkä väristä siitä tulee kun oli vihreetä, oranssia ja valkoista... No, vihreä vei voiton.
Kaiken kerman ja juuston tilalla voi käyttää myös ihan "normaaleja" ei-vegaaneja ruokakermoja ja tuorejuustoja.
Jälkiruoka on Chocochilin sivuilta. Vaihdoin soijajuoman kaurajuomaan ja ihan hyvin toimi. Tää jälkkäri sopi erittäin hyvin, sillä mulla on ollut paketti Vegegeliä (vegaanikorvike liivatteelle) kaapissa jo muutaman kuukauden mut en oo uskaltanut kokeilla ihan umpimähkään.
Juomaksi voin suositella ihan tavallista kivennäisvettä :)
Kermassa haudutetut ruusukaalit (2 annosta)
n. 250 g siivottua ruusukaalia (kannat ja päällimmäiset lehdet pois)
1 rkl oliiviöljyä
1 dl kaurakermaa
1 rkl sitruunamehua
Sitruunapippuria, mustapippuria rouhittuna ja yrttisuolaa
Paloittele ruusukaalit 4 osaan. Lämmitä oliiviöljy pannulla. Lisää ruusukaalit, kuullota hetki. Lisää kerma ja anna hautua kannen alla pienellä lämmöllä kunnes kerma on kokonaan imeytynyt, n. 15-20 min. Lisää sitruunamehu ja mausteet, tarjoa lämpimänä.
Kukkakaali-porkkana-pinaatti-pyre (3 annosta)
2 suurta porkkanaa
n. 400 g kukkakaalia
n. 50 g baby-pinaattia
1-1,25 dl keitinvettä
½ dl kaurajuomaa
Yrttisuolaa
Sitruunapippuria
Keitä kasvikset pehmeiksi. Valuta, säästä vähän keitinvettä. Lisää vesi ja kaurajuoma, soseuta sauvasekoittimella. Mausta. Tarjoa lisukkeena.
Suppilovahverokastike (2 pientä annosta)
½ l = n. 100 g suppilovahveroita
1 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 dl kaurakermaa
n. 70 g Cheezly Mozzarella -vegaanijuustoa
Pippuria, mietoa chilirouhetta
Esikäsittele sienet. Paista kuivalla pannulla revittyjä/pilkottuja sieniä kunnes neste on haihtunut. Laita sienet sivuun. Lämmitä pannulla tai kattilassa oliiviöljy, kuullota pilkottua sipulia ja hienonnettua valkosipulia hetki, lisää sienet. Kuullota vielä hetki. Lisää kerma ja juusto, anna kastikkeen kiehua pienellä lämmöllä n. 5-10 minuuttia. Mausta. Huomaa että vegaanijuusto on runsassuolaista, ei välttämättä tarvitse lisätä ollenkaan suolaa.
Kookos crème brûlée (4 annosta)
2 dl rasvaista kookosmaitoa
½ dl kaurajuomaa
½ vaniljatanko
1 rkl vaahterasiirappia
n. ½ pss Vegegeliä (saa hyvinvarustetuista ruokakaupoista)
1 rkl kookoshiutaleita
Sokeria pinnalle
Sekoita kookosmaito ja kaurajuoma. Halkaise vaniljatangon puolikas ja kaavi siemenet joukkoon. Lisää vaahterasiirappi ja Vegegel-jauhe, sekoita. Kuumenna levyllä koko ajan sekoittaen kunnes kiehahtaa. Lisää kookoshiutaleet. Jaa heti annosmaljoihin ja anna olla jääkaapissa mielellään yön yli (näköjään tommonen 4 tuntiakin toimii ihan hyvin). Ripottele sokeria päälle juuri ennen tarjoilua ja polta se karamellimaiseksi kaasupolttimella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti