sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Riisipuuro

Hitaaseen sunnuntaiaamuun sopii haudutuskattilassa haudutettu riisipuuro. Minä pidän puuroista eikä riisipuuro ole mielestäni mikään sellainen ruoka jota on lupa syödä vain jouluna. Tosin jostain syystä se kuitenkin maistuu jouluna, äidin keittämänä, parhaimmalta. Minä en osaa syödä riisipuuroa mitenkään muuten kuin kanelin ja sokerin kanssa. Kaikki muu tuntuu vaan suurelta vääryydeltä. :)



Riisipuuro (2 annosta)
1 dl vettä
5 dl (kevyt)maitoa
1 dl puuroriisiä
Suolaa

Jos keität haudutuskattilassa kuten minä, lisää ensin vesi ja odota että se lämpenee. Haudutuskattilassahan mikään muu kuin haudutusvesi ei kiehu. Lisää puuroriisi, sekoita, lisää maito. Hauduta miedolla lämmöllä n. 1 h (voi olla enemmänkin). Varmista kypsyys, lisää ripaus suolaa ja tarjoa kanelin ja sokerin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti