Lauantai-ilta alkoi tullessa kotiin koulutuksesta. Ehdin juuri ja juuri ajaa kauppaan tutkaillen siellä Kotilieden reseptejä ollessani hukassa vihannesosastolla. Melkeinpä etukäteen olin päättänyt tehdä Imaami pyörtyy -munakoisoruokaa jota olen kuullut kehuttavan, mutta nähdessäni tämän Kotilieden reseptin alkoikin tehdä mieli risottoa. Parsa kelpaa aina. Viinipulloa en viitsinyt avata mutta onneksi kellarissa oli ihan risottoja varten ostettua Noilly Pratia - jota ei muuten enää ilmeisesti saa Alkosta. Luulisin että muukin kuiva vermutti ajaa ihan saman asian.
Parsa-vuohenjuustorisotto (3-4 annosta)
20-25 g voita
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä, kuivaa vermuttia tai kuivaa kuohuviiniä (tai laimennettua sitruunamehua)
7 dl kasvislientä
250 g vihreää parsaa
150 g pakastepinaattia
100 g vuohenjuustoa (Chèvre)Pippuria, yrttisuolaa
Kuullota kuutioitu sipuli ja hienonnettu valkosipuli voissa. Lisää risottoriisi ja kuullota kunnes se on läpinäkyvää. Lisää vermutti tai viini ja kun se on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan, seuraava aina kun edellinen on imeytynyt. Loppuvaiheessa lisää n. 2 cm pätkiin pilkottu parsa (muista poistaa puiset kannat etukäteen!) ja kypsennä vielä n. 5 min. Lisää jäinen pinaatti ja anna sulaa sekä risoton lämmitä. Lopuksi lisää kuutioitu vuohenjuusto, anna kuumeta, mausta ja sekoita. Tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti