perjantai 4. lokakuuta 2013

Erilainen avokadopasta

Täydellinen perjantai. Mukava päivä töissä, pääsin kerrankin ajoissa, otin sopivat päiväunet, kävin testaamassa uuden BodyCombatin salilla ja saavuin kotiin laittamaan ruokaa. Testin alla oli avokadopasta. Törmäsin tähän reseptiin surffaillessani erilaisilla ruokasivustoilla, todennäköisesti etsimässä sienireseptejä kun jääkaappiini on siunaantunut (torilta tosin) suppilovahveroita ja kanttarelleja. Nyt kuitenkin perjantai-illan kunniaksi teki ihan älyttömästi mieli tätä Arlan sivuilta löydettyä avokadopastaa, joka ei kuitenkaan ole samanlainen, kuin se aiemmin kohuttu ja suosion saanut. Minua kuitenkin viehätti ajatus näistä mauista, joten ei kun kokeiluun. Täydellistä tuli, vaikka kaupasta ei syöntikypsiä avokadoja löytynytkään, onneksi jääkaapissani oli sattumalta yksi täydellisen kypsä. Alkuperäisen reseptin puolikkaasta annoksesta tulisi 1 annos, mutta minun melko pienillä syömisillä siitä kyllä sai kaksi annosta. Tämä oli kyllä aika nopea ruoka eikä missään nimessä vaikea.
Perjantain kuohuviininä Colonnara Cuvee Tradition Brut (Italia), jolle viiniopas antaa 89 p. Ehkä joku muu viini olisi voinut sopia tämän kanssa paremmin, mutta tänään teki mieli kuohuviiniä.




Avokadopasta Arlan malliin (1-2 annosta)
100 g täysjyväspagettia
½ rkl oliiviöljyä
pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ rasia (n. 125 g) kirsikkatomaatteja
100 g Arla Apetina Rucola & Pesto -tuorejuustoa
1 dl ruokakermaa (esim. Valion 5% ruokaöljystä - ettei olla liian Arla -orientoituneita)§
½ dl parmesan-juustoa
1/4 sitruunan mehu puristettuna
ripaus cayanne-pippuria
mustapippuria
kuivattua oreganoa
suolaa
1 kypsä avokado

Laita spagetti kiehuvaan, suolattuun veteen. Valmista spagetin kiehuessa kastike. Pilko sipuli ja hienonna valkosipulinkynsi, puolita kirsikkatomaatit. Kuumenna kattilassa oliiviöljy, kuullota sipuleita ja tomaatteja hetki. Lisää tuorejuusto, ruokakerma, juusto, sitruunamehu ja mausteet. Valuta kypsä (tai al dente) spagetti ja lisää se kastikkeen joukkoon. Tarjoile lautaselle, lisää päälle palasina avokado. Koristeeksi parmesan-raastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti