Ehkäpä näitä sitten tarjoillaan ensi viikonloppuna, kuorrute kyllä tulee olemaan eri, tämäkään ei ole lähellekään pursotettavaa materiaalia.
Siellä ne kohoaa... |
Halkaistu kuppikakku, sisällä hieman rahkaa |
Sitruunaiset kuppikakut (n. 18 kpl)
75 g voita
2 dl sokeria
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
2 kananmunaa
1½ dl kevytmaitoa
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk sitruunarahkaa
Kuorrute:
50 g valkosuklaata
50 g huoneenlämpöistä voita
100 g sitruunatuorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
Vatkaa voi, sokeri ja sitruunankuori ilmavaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat koko ajan vatkaten. Lisää maito ja keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe vuorotellen edelleen pienellä nopeudella vatkaten.
Lusikoi muffinsivuoan pohjalle hieman taikinaa niin että pohja peittyy. Koverra pienellä lusikalla pieni kolo taikinan keskelle ja lusikoi siihen sitruunarahkaa. Levitä päälle taikinaa niin että rahka peittyy. Paista 175 asteessa kullanruskeiksi (n. 15 min) ja anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Sekoita esim. sähkövatkaimella pienellä nopeudella kaikki kuorrutteen aineet sekaisin. Värjää halutessasi. Jäykempään massaan tarvitaan enemmän tomusokeria. Levitä reilusti kuppikakkujen päälle ja koristele vielä halutessasi. Anna olla viileässä seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti