torstai 17. lokakuuta 2013

Sitruunaiset kuppikakut

Ensi viikonloppuna olen luvannut tehdä cupcakeja ristiäisiin, jonne on tulossa maltillinen määrä vieraita. Pari päivää sitten mulla oli tylsää illalla, joten päätin tehdä yhden kokeiluerän - samalla hyvä tekosyy viedä töihin jotain makeaa. Näiden resepti on yhdistelmä eri sivuilta. Muffinsiosuus on Arlan sivuilta, täytteen idea jostain blogista jota en apua enää löydä, ja päällinen Vaahteran luomukset -blogista.

Ehkäpä näitä sitten tarjoillaan ensi viikonloppuna, kuorrute kyllä tulee olemaan eri, tämäkään ei ole lähellekään pursotettavaa materiaalia.

Siellä ne kohoaa...


Halkaistu kuppikakku, sisällä hieman rahkaa





Sitruunaiset kuppikakut (n. 18 kpl)
75 g voita
2 dl sokeria
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
2 kananmunaa
1½ dl kevytmaitoa
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk sitruunarahkaa

Kuorrute:
50 g valkosuklaata
50 g huoneenlämpöistä voita
100 g sitruunatuorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Vatkaa voi, sokeri ja sitruunankuori ilmavaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat koko ajan vatkaten. Lisää maito ja keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe vuorotellen edelleen pienellä nopeudella vatkaten.
Lusikoi muffinsivuoan pohjalle hieman taikinaa niin että pohja peittyy. Koverra pienellä lusikalla pieni kolo taikinan keskelle ja lusikoi siihen sitruunarahkaa. Levitä päälle taikinaa niin että rahka peittyy. Paista 175 asteessa kullanruskeiksi (n. 15 min) ja anna jäähtyä.

Valmista kuorrute. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Sekoita esim. sähkövatkaimella pienellä nopeudella kaikki kuorrutteen aineet sekaisin. Värjää halutessasi. Jäykempään massaan tarvitaan enemmän tomusokeria. Levitä reilusti kuppikakkujen päälle ja koristele vielä halutessasi. Anna olla viileässä seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti