Suppilovahveropiirakkaan löytyi melko nopeasti täydellinen resepti. Piirakan pohja on täsmälleen sama minkä olen jo pari vuotta sitten bongannut Hellapoliisin sivuilta - ja on muuten paras piirakkapohja ikinä. Täyte kuulosti todella herkulliselta.
Kuppikakkuja tein vinon pinon pari kuukautta sitten töihin lopettaessani edellisessä työpaikassani. Niistä kuppikakuista on bloggaus vielä tulossa. Nyt halusin tehdä tummia, suklaisia kuppikakkuja, nämä ovat harjoitusmateriaalia parin viikon päähän tuleviin, edellä mainitun vauvan ristiäisiin. Sen verran täytyy kyllä sanoa että kuppikakkujen päällinen ei tässä muodossaan todellakaan soveltunut pursotettavaksi, eikä kyllä toisekseen olisi siihen touhuun riittänyt lähellekään. Ohje on alunperin Valion sivuilta, mutta muokkasin siitä pois mustaherukat ja vaihdoin mangotuorejuuston sitruunatuorejuustoon. Eikä alkuperäisen ohjeen paistoaikakaan kyllä pitänyt paikkaansa - tai ehkä mulla olis pitänyt olla sellasia oikean kuppikakun kokoisia vuokia, nämä on tehty ihan tavallisiin muffinsivuokiin koska tekevät siinä kokoluokassa huomattavasti paremmin kauppansa.
Ehkä seuraavalla kerralla lisään kuppikakkutaikinaan 1 tl raastettua sitruunankuorta, nyt sitruunan maku tuli hämmentävän vähän esille.
Pursotettavasta kuorrutteesta tulee blogikirjoitus joskus myöhemmin, siinäkin olen onnistunut oikealla ohjeella.
Suppilovahveropiirakka
Pohja:
1dl perunasosejauhetta (eli yleensä se yksi pussillinen)
2dl vehnäjauhoja (itse laitoin tällä kertaa 1dl vehnäjauhoja ja 1 dl kaurajauhoja kun viimeksimainittuja on edelleen kaapin pohjalla...)
½ tl leivinjauhetta
100 g pehmeää voita tai margariinia
1 dl kylmää vettä
Täyte:
0,5 l (n. 100g) suppilovahveroita
1 rkl voita
1 pieni sipuli
1 punainen paprika
1 dl ruokakermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
½ pkt Aura-juustoa
Yrttisuolaa
Valkopippuria
Mustapippuria
Rosmariinia
Sekoita pohjan kuivat ainekset. Lisää pehmeä voi ja nypi taikina. Sekoita lopuksi 1 dl vettä joukkoon. Painele voidellun vuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin viilenemään ½ tunniksi. Valmista tällä välillä täyte.
Esikäsittele suppilovahverot. Paista pilkottuja suppilovahveroita kuivalla pannulla kunnes ylimääräinen neste on haihtunut pois. Laita sienet odottamaan. Pilko sipuli ja paprika. Kuumenna voi paistinpannulla, kuullota sipulia ja paprikaa hetki, lisää sienet, paista hetki ja laita viilenemään. Sekoita kulhossa ruokakerma, turkkilainen jogurtti ja kananmunat, lisää Aura-juusto murusina sekä mausteet. Sekoita joukkoon jäähtyneet kasvikset.
Painele haarukalla reikiä piirakan pohjaan. Paista pohjaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia. Lisää täyte pohjan päälle ja paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla n. 30 minuuttia.
Sitruunaiset kuppikakut (n. 12 kpl muffinsivuoan kokoista kuppikakkua)
100 g voita tai margariinia
½ dl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)
1 kananmuna
1 dl sokeria
1,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl (kevyt)maitoa
60 g valkosuklaata
60 g tummaa suklaata
n. 75 g sitruunatuorejuustoa
1,5 rkl (tuorepuristettua) sitruunamehua
Kuorrute:
60 g valkosuklaata
60 g sitruunatuorejuustoa
0,6 dl tomusokeria
Sulata voi/margariini. Lisää sulatettuun rasvaan siivilän läpi kaakaojauhe, sekoita. Toiseen kulhoon riko kananmuna, riko rakenne. Lisää sokeri ja vatkaa pehmeästi sekaisin. Lisää joukkoon jäähtynyt margariini-kaakojauhe-seos. Lisää joukkoon vuorotellen vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito. Lisää tuorejuusto ja sitruunamehu, sekoita. Rouhi suklaat ja kääntele taikinaan. Jaa muffinsi- tai kuppikakkuvuokiin, kannattaa jättää taikinan reuna n. 1 cm vuoan reunan alapuolelle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 min.
Jäähdytä kuppikakut. Valmista täyte. Sulata valkosuklaa vesihauteessa (rohkeimmat voi yrittää myös mikrossa, minä olen polttanut tällä lailla valkosuklaan jo kahdesti ja kolmatta kertaa ei tule). Anna jäähtyä. Lisää joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri, sekoita. Lusikoi kuppikakkujen pinnalle. Jos haluat pursotettavaa täytettä niin lisää tomusokeria niin kauan kunnes kuorrute on sopivan paksua pysyäkseen kasassa. Tällöin kannattaa tehdä ainakin kaksinkertainen kuorruteannos.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti