sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Suppilovahverokeitto

Niitä on nyt. Paljon. Ja ne maistuu niiiiiiiiin hyvältä. Tänään vähän kevyempänä versiona - tai siis tosi kevyenä. Ei yhdestä lautasellisesta suureksi ateriaksi ole, mutta mukavaksi iltapalaksi kyllä. Inspiraatiota haeskelin googlaamalla mm. täältä, täältä ja täältä, tuo viimeisin on varsinaisesti se resepti jota muokkasin, lopullinen versio kyllä syntyi kuitenkin ihan omasta päästä kun jääkaapissa oli taas asioita mistä piti päästä eroon. Melkein kaikissa resepteissä mainittiin rakuuna, jota en oo koskaan käyttänyt ruoanlaitossa mutta tulipahan nyt tutustuttua siihenkin, varsin lempeä ja hyvänmakuinen mauste.
Tää suurustaminen ei kyllä oo yhtään mun homma, nytkään ei onnistunu...

Seuraksi suosittelen lämpimästi ruisleipää. Mulla ei ollut tuoretta leipää ja ainoa juusto jääkaapissa oli parmesan-juusto mutta pakastimesta löytyi muutama ruispala, joita paahdoin leivänpaahtimessa, päälle oivariinia ja parmesanraastetta sekä suomalaista salaattimixiä, nam. Toimii.




Suppilovahverokeitto (3 annosta)
1 rkl voita tai juoksevaa margariinia
1 sipuli
7,5 dl (n. 150 g) suppilovahveroita
3 rkl vehnäjauhoja tai 2 rkl Ohrakasta
8 dl vettä
Kasvisliemikuutio
0,5 dl ruokakermaa
1 dl kevytmaitoa
n. 50-75 g tuorejuustoa (esim. Arla Apetina rucola & pesto)
Mustapippuria
Yrttisekoitusta
Mietoa chilirouhetta
Kourallinen tuoretta rakuunaa

Pilko sipuli. Sulata voi/margariini kattilan pohjalla ja kuullota sipulia hetki. Lisää pilkotut/revityt suppilovahverot ja paista hetki. Lisää vesi, jätä n. 1dl johon sekoitat suurusteen (vehnäjauhon tai ohrakkaan). Lisää kasvisliemikuutio. Kun keitto kiehuu, lisää suurusteneste ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna kiehua kunnes keitto hieman sakenee. Lisää ruokakerma, maito ja tuorejuusto. Kiehuta muutama minuutti samalla sekoitellen. Mausta, tarkista maku ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti