Tää on nyt viikon vanha postaus, mutta kun jäi viime viikolla julkaisematta niin julkaistaan nyt.
Kukkakaali-porkkana-pinaatti-pyreestä (linkki blogikirjoitukseen) jäi babypinaattia ja kun keitoista kerran pidän niin päätin tehdä pinaattikeittoa töihin. Ohjeessa oli vähän metsästämistä mutta sovelsin sopivasti tätä Vegaanikeittiön reseptiä ja käytin jääkaapista puolillaan olevat kaurakerma- ja kaurajuomapurkit.
Se, joka on tottunut syömään pinaattikeittoa kananmunan kanssa voi yllättyä, nimittäin tämä oli tosi hyvää ruisleivän ja ruohosipulilevitteen kanssa. Ihan ilman keitettyä kananmunaa.
Pinaattikeitto (2 annosta)
1,5 rkl öljyä
0,4 dl (= n. 25 g) vehnäjauhoja
3,5 dl kaurajuomaa
1,5 dl kaurakermaa
75 g babypinaattia (jos käytät tavallista pinaattia harkitse sen ryöppäämistä! Myös pakastepinaatti käy)
Yrttisuolaa
Pippuria myllystä
Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin, riko paakut jos sellaisia tulee. Lisää kaurajuoma ja anna kiehahtaa. Lisää hienonnetut pinaatit ja kaurakerma, keittele muutama minuutti. Mausta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti