torstai 10. lokakuuta 2013

Maa-artisokkakeitto

Olen syönyt maa-artisokkakeittoa tietääkseni kerran, gourmet-ravintolassa, jossa se tietenkin oli mieleenpainuvan hyvää. Kun nyt äiti tyrkytti naapurilta saamiaan juureksia, päätin ottaa haasteen vastaan. Täytyy myöntää etten aiemmin olisi tiennyt miltä maa-artisokka ylipäätään näyttää.
Vegaanien luottobloggaaja Chocochilin sivuilta löytyi ihana resepti josta tuli ihanaa keittoa. Vegaania tietenkin.

Pakko mainita että maa-artisokkaruokia ei ole tarkoitettu herkkävatsaisille. Kurkistapa Wikipediasta.

Tämä keitto sopii gourmet-ruoan alkupalaksi milloin vain. Itse soseutin keiton vähän huolimattomasti joten sattumia oli joukossa, mikä ei minua haitannut lainkaan. Keitto on tässä muodossaan jälleen yksi suosimistani kevyistä iltapaloista.
Omalla kohdallani maa-artisokkien keittäminen ei mennyt ihan niinkuin strömsössä, keitin ne tietenkin vahingossa ylikypsäksi ja kuoriminen oli hankalaa. Mutta lopputulosta ja eritoten makua se ei haitannut.



Maa-artisokkakeitto (3 annosta)
n. 500 g kuorimattomia maa-artisokkia
1 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
Purkillinen valkoisia papuja
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1,5 dl kaurakermaa (esim. Oatly)
Suolaa
Pippuria

Keitä maa-artisokat kypsiksi, upota kylmään veteen ja kuori. Pilko sipuli ja valkosipuli, kuullota hetki kattilan pohjalla oliiviöljyssä. Lisää maa-artisokat ja valutetut pavut sekä kasvisliemikuutio ja vesi. Kiehauta kunnes kasvisliemikuutio on sulanut. Soseuta. Lisää kerma, kiehauta vielä nopeasti. Mausta ja tarjoile, koristeeksi sopii esimerkiksi persilja tai tuore rakuuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti