Itse tehty levite? Pakko kokeilla. En muista mistä luin tästä, selailen niin paljon erilaisia ruoka- ym. sivustoja ettei kaikkea ehdi pistää ylös. Voi olla jostain lehdestäkin. Hyvillä hakusanoillakaan en alkuperäistä ohjetta onnistunut löytämään - joten kehittelin sitten omani. Ihan superhyvää. Mausteina voi käyttää myös jotain muuta kuin ruohosipulia, esim persiljaa tai muita yrttejä, tai vaikka valkosipulia.
Ruohosipulilevite (valmiina n. 200 g eli yhden kaupan tuorejuustopurkin verran)
100 g rahkaa
100 g kermaviiliä (käytin sellaista jossa oli 6 % rasvaa)
100g raejuustoa
Puolikas ruohosipuliruukku eli 2 nippua silputtuna, n. 20-30 g
Mustapippuria myllystä
Yrttisuolaa
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl sipulijauhetta
Sekoita aineet tasaiseksi massaksi. Laita kahvin suodatinpussiin esim. kahvisuodattimeen jonkin laakean astian päälle valumaan 1-2 vuorokaudeksi. Kumoa lautaselle, koristele halutessasi ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti